divendres, 24 de desembre del 2010

Curiositats

Observacions i curiositats sobre les illes Falkland
Als lodges, les sabates de córrer per fora s’han de deixar a l’entrada, hi ha un lloc habilitat per la qüestió, el terra és moqueta no es fred, però unes espardenyes no hi són de més. Evidentment hi ha totes les comoditats, lavabos, dutxes amb tovalloles. Es pot deixar tota mena de material a la vista, puig com són quatre gats ningú toca res, el diners no tenen amoEl temps es complicat per que fa sempre vent sembla ser que sobre tot a la primavera i estiu, per tant cal roba d’abric.quan plou no calen paraigües el vent se’ls emporta gore tex i pantalons de niló van be, pel fred samarreta tèrmica folre polar gorra de íd. i guants, les sabates de muntanya, si fa massa calor sempre pots treure’t roba. El millors dies sembla que són al mes de març, però llavors ja s’entra a la tardor i les cries ja se’n van. S’ha acabat el procés. Les connexions a Internet a tots el lodges en tenen a Pebble et deixen treballar amb el correu electrònic, alguns llocs es de pagament com a Sea lion o Stanley, es lent van per via satèl•lit i car va amb unes targetes que porten un password de 5, 10, 20 £ que van de 50 minuts endavant, però com les connexions són lentes de seguida ha passat el temps
El vols entre illes amb les avionetes es moderadament car va sobre les 40 a 60 £ el pes permès es de 20 Kg per persona, si sou grup es la suma de tot el grup, ara be l’excés de pes es paga 1£ per Kg. El pagament es fa generalment al final del circuit, es pesa l’equipatge al moment de començar i augmentis o disminueixis el pes cada cop que puges al avio comte com al inici.
Aquí el mes comú són els cotxes 4x4, però la majoria no són vehicles normals, estan transformats amb rodes més grosses tant d’amplada com de diàmetre suspensions, aixecades, Land Rover, Mitsubishi, i Toyota les marques. Com el del Mr. Big Wheel, que tenies feina a pujar-hi.
El aeroport internacional de les Falkland island es Mount Pleasant a 50 km al W. de Stanley, cal tenir en comte que es un aeroport militar, i no hi ha res, quan dic res vull dir res, sols els controls, passaports, equipatges i duanes. Per sortir de les illes s’ha de pagar 22 £ de taxes admetem € i $.
L’estada mínima aconsellable són 2 setmanes (a nosaltres ens ha anat prou be) amb 1 no tens temps de res i si per causa del temps quedes incomunicat algun dia se’n va tot en orris. 3 setmanes potser lo ideal es podria fer un parell d’illes més, com la Carcass. Es visita obligada Volunteer point, tot hi ser lluny, carot i mal camí. Si es va i es torna al mateix dia es mes econòmic.
Per entrar i sortir de les illes hi ha un vol setmanal els dissabtes, que surt de Punta Arenas (Chile) i fa l’anada i la tornada, o sia que una setmana es obligat.
Els dies que estan publicats aquest escrits al bloc, tot hi sen del mes de desembre no es corresponen per Nadal ja érem a casa, però com ho he editat des de casa, m’ha semblat correcte fer coincidir una mica els dies. Si algú vol mes informació pot contactar amb el e-mail que hi ha al bloc. Aquestes fotos són de camí a casa