dilluns, 13 de desembre del 2010

Saunders island


Dia 4; ILLA DE PEBBLE – ILLA DE SAUNDERS
Sortida amb el bimotor d’hèlix 20 min. de vol fins a la illa de Saunders, a veure albatros de cella negra (es l’estrella de la illa) baixant de l’avioneta al igual que Pebble ens espera tota la comitiva, pugem a un Land Rover conduit per la Sra. Susan, anem a buscar teca, la botiga regentada per la mateixa Sra. és un magatzem desordenat demanem ous i llet entre altres coses. La curiositat per anar a buscar els ous aixeca la tapa de la cabana de les gallines i agafa els ous, mes frescos impossible, al l’estona llarga es presenta amb una ampolla de ¾ de l. amb la llet, acabada de munyir? Amb el Land Rover ens porta lluny del assentament on hi ha una cabana*, al mig del no res, la zona s’anomena Rookery, amb una muntanya del mateix nom, això si amb totes les comoditats. El menjar ens el fem nosaltres, arribats arrangem les pertinences i cap a fer fotos. A la illa hi ha una important colònia d’albatros, de cellanegra [Thalassarche melanophrys] són preciosos, amb una ploma blanca sedosa. Entre albatros volant i covant, amb un munt de fotos acabem el dia. The Neck, es una altre zona que també hi ha una cabana, on espot anar a veure mes albatros i com no, pingüins. Es una zona entre dues platges. El Rookery hi ha 4 places i al Neck 8
L’illa de Saunders amb 12.400 ha hi viu la família Pole-Evans 6 persones les quals són propietàries de l’illa. On hi pasturen un munt d’ovelles, alguna vaca i algun cavall. El Sr. David diu que no mes es vendria l’illa si les Malvines/Falkland fossin Argentines.
*A la cabana hi ha calefacció, dues habitacions dobles, bany amb dutxa d’aigua calenta cuina, menjador i sala d’estar amb sofàs inclosos.
A part també podem veure alguns ocells rapinyaires i/o carronyaires, els noms comuns són en anglès per raons obvies.
1. Southern Crestet-caracara [Caracara plancus]
2. Striated Caracara [Phalcoboenus australis]
3. Chilean scua [ Stercorarius chilensis]
4. Turkey Vulture [Cathartes aura]