dimecres, 15 de desembre del 2010

Saunders island


6e Dia; ILLA DE SAUNDERS
Aquesta illa te molt per veure, el problema es massa gran i impossible fer-la a peu, però tot i això cal fer el que tens més a ma. Sembla que no camines i de seguida has fet 5 h. de camí, molta estona observant flors, rocs, terra i ocells. Totes les illes estan plenes de rierols i petites llacunes el que representa un terra molt humit. El que fa que el sòl estigui format per torba*. En molts llocs ja ha desaparegut i en suren la terra primigènia i els rocs.
El matí mes trekking segueixo per la vora el mar, intentant trobar alguna cosa que no sigui ocells o xais, hi ha un parell de platges que es veien des del mont Rookery, per fer uns bonics paisatges, i algun nou ocell tornada a la cabana. A la tarda ve el Land Rober a buscar-nos per anar al assentament així ser prop per canviar d’illa.
Per fer temps anem a fer fotos d’albatros en ple vol, difícil molt difícil, són massa ràpids.
*La torba és un material vegetal fibrós de color negre o marronós format en un medi anaeròbic i saturat d'aigua. S'origina a partir de l'acumulació i descomposició de material vegetal en una torbera on la descomposició i humificació de la matèria orgànica és molt lenta i es tracta del primer estadi geològic de la formació del carbó. Conté aproximadament un 60% de carboni, un 35% d'oxigen i un 5% d'hidrogen. L'origen de tots els tipus de carbó, i per tant també de la torba, és a través de la descomposició, per via anaeròbica, de les restes vegetals enterrades pels sediments. En la part més superficial, estant ja aquests residus vegetals afectats per la descomposició anaeròbica, la lignina i la cel•lulosa que formen part dels teixits vegetals es transformen en torba. La torba es considera que és un carbó cenozoic o, dit d'una altra manera, un carbó actual. Aquesta mateixa torba si en el transcurs del temps, a través de l'enfonsament produït pel conjunt de canvis fisicoquímics que sofreixen els sediments des que es dipositen fins que formen una roca coherent, quedarà més compactada i escalfada i es transformarà en lignit. (extret de viquipèdia) mes endavant tornarem a parlar-ne, si mes no del usos.
No cal dir-ho fa vent, però fa sol