dissabte, 18 de desembre del 2010

Sea lion


9e dia; SEA LION
El mati trekking fins a Rokchopper point, per veure una colònia de corbs marins, es al extrem SW. de l’illa, sobre un espadat de 18 m. la part més alta de l’illa. Em fet 4 paisatges ja que el temps no hi acompanya, impossible acostar-se a la vora a causa del fort vent, ha set un dels pitjors dies de vent, era molt fort, pluja i fred, tot hi que s’acaba la primavera d’aquí 10 dies.
La part W (anomenada West end) de la illa es una gran planura d’herba baixa, amb llacunes mes o menys grosses on ressalta el vermell de les badoles [Rumex acetosella] planta introduïda, (comuna a casa nostre). Amb els {cauquén (oques) (Upland goosse) [Chloephaga picta]} pasturant. I a vora les llacunes hi ha plantes relacionades poc o molt amb l’aigua, algunes plantes de les illes amb foto. Em creuat l’illa cap a la part NW la part mes ample de l’illa 2km, fins a Beaver pond es una llacuna separada per pocs metres del oceà, on hi ha una platja rocallosa, la platja de les desfetes (la anomeno jo), hi ha de tot, des de restes de kelp* i deixalles humanes, com una Zodíac, el més significatiu els ossos de balena
*Kelp (Sargazo) [Macrocystis pyrifera]; és un alga marró geganta que habita en la costa del Pacífic d'Amèrica del Nord i en les aigües subantárticas d'Amèrica del Sud, Sud-àfrica i Nova Zelanda. Habita des de la zona intermareal fins a uns 30 metres de profunditat i pot formar boscos submarins. Com altres algues marrons, posseeix estructures que recorden les dels vegetals. Els seus filoides ("fulles") són de color castany verdós i poden mesurar més de mig metre de llarg. Al llarg del cauloide ("tija") hi ha cistos, que són petites vesícules plenes d'aire que li serveixen de flotadors. Aquesta alga es molt comuna a tots les illes, inclòs a les zones entre illes, que dona una visió d’aigua bruta.