dijous, 23 de desembre del 2010

Stanley


14e dia ; STANLEY
Dia de transició som a la capital de les illes un poble de casetes petites com tot sud Amèrica, te 2100 habitants unes poques botigues on comprar algun record, hotels còmodes i de categoria algun pub i uns quants restaurants, res a veure amb una capital europeaLes casetes tenen un jardí davant, algunes molt boniques de tradició anglesa, però la majoria són com a Xile o Argentina, molt acolorides tant les façanes com les teulades.
El típic per visitar. La catedral amb un arc d’ossos de balena, monument a la alliberació de 1982 Monument a la batalla del 1914 (anglesos x alemanys) al costat la escultura del sistema solar, el Jhelum vaixell de fusta fet miques del 1870. Tot es va trobant seguint la costa.
Fent una caminada en direcció al aeroport de Stanley,.he trobat un lloc on extreuen torba, el gruix es considerable. Volia arribar al aeroport però es va posar a ploure de mala manera, amb vent de cara, portava el Gore tex però els pantalons van quedar xops, sort de dues dones molt amables em van portar fins al hotel, al cap d’una estona ja va parar de ploure no em va donar temps per veure gran cosa, al matí també havia plogut, al mig dia sol, la tarda plujosa i el vespre fred. Demà ja iniciem la tornada a casa, via Punta Arenas, Santiago de Chile, Madrid i BCN.