diumenge, 23 de setembre del 2012

Muntanyes del Ripollès - Pic de la Dona

PIC DE LA DONA (per Coll de la Marrana i Bastiments)

Sortida de la estació d’esquí de Vall Ter, seguint camí de la Ruta Bastiments Infern. Arribats dalt el Bastiments, (2881) baixar seguint la carena de la cara E. Una important baixada, Esquena d’Ase, i el coll de la Geganta aquí el camí planeja fent un petit desnivell arribem al Puig d’ombriaga seguint sempre la carena passat per sobre les xemeneies de Bacivers amb un curt i suau desnivell arribem al Pic de la Dona(2702) seguint cap al S. E.  Amb un camí prou fresat amb fort desnivell ens porta a la Portella de Mentet  i de la Portella amb forta baixada fent giragonses arribem al punt de sortida a l’estació d’esquí
Cim de Bastiments
Tècnica
Dificultat: Fàcil
Desnivell acumulat: 1030m.
Distancia: 12.8 Km.
Durada:  ± 6 h.
Època:  Millor a l’estiu i tardor, al hivern i primavera amb neu sol ser complicat.
Recomanacions:  Portar roba d’abric hi fa vent fred. I aigua 
Cim de Bastiments
Curiositats
Dalt el pla del Refugi vell hi ha unes runes d’una barraca sota el naixement del Ter, aquí es pot proveir d’aigua, ja no en trobem més fins la baixada de la Portella de Mentet.

Vista des del Pic de la Dona
El Bastiments amb 2881m d’alçada es el segon pic mes alt del Ripollès amb unes excel·lents vistes que ja no es deixen fins la baixada a la Portella.

La portella de Mentet  es una cruïlla de camins, puig es passa per anar a Mentet, al Canigó, Roca Colom / Costabona o per fer aquesta ruta al revés.

Es freqüent veure molts Isards i els voltors planejant per sobre o sota nostre