dissabte, 31 de gener del 2015

Els Munts - Osona




els Munts sortint de la boira
Sortida de Solanllong Sora seguint el GR3 direcció W per una pista forestal senzill camí fis arribar ala casa del Portell, passada la casa hi ha un indicador vertical on indica les diferents opcions nosaltres anem als Munts. Ara comença un camí estret en principi, aquí comença la costa anem pujant al mig de roures i pins, passat un vailet comença el tram mes dolent, es puja pel mig d'una penya de roca llisa, al cap d'amunt arribem a un camp de dall el camí passa pel costat del camp (ven marcat) torna a passar per un tros de bosc, arribem a un lloc on hi ha pedra morta el camí va cap el SW. es tona enfilar fent unes marrades arribem al pla del santuari.
el Puigmal i boira
Tornar pel mateix lloc

Tècnica

Dificultat:       fàcil, familiar
Desnivell:        456 m.
Distancia:       9.5
Durada:          3 h.
Època:            tot l’any

Curiositats
l'escolà
Des de dalt de la serralada dels Munts (1059 m) punt més alt del municipi, es divisa una extraordinària panoràmica: a ponent, l’altiplà del Lluçanès, a llevant, la vall de Torelló; a migdia, el Montseny i tota la formació prelitoral, i a tramuntana, el proper i majestuós Pirineu i l’emblemàtic massís del Pedraforca.
El Santuari dels Munts, que existia l’any 1170, presideix tota la contrada i és des de ja fa segles centre d’una important tradició mariana i popular. A l’església actual, edificada a finals del segles XVII com a culminació de la importància que prengué el lloc, s’hi venera una imatge de Santa Maria, obra romànica del segle XIII que fou restaurada l’any 1929.
el portell
També hi ha un restaurant que obren de divendres a diumenge.
Hi un tram als 3.5 km. que si es moll o hi ha gel es dificultós es roca i patina de les vegades que hi he anat no he vist mai Montserrat, no se ni si es veu sempre he trobat boira