dilluns, 2 de febrer del 2015

Muntanyes del Ripollès- Aigües de Ribes- Ribes

Per Barricó, El Baell, Campelles i Sant Antoni


Grèvol i Puigmal
Sortida de l’aparcament de l’embotelladora d’aigües de Ribes, Continuar per la N152 ara 260 cap el pont de les coves, travessar la carretera i agafar la pista i seguidament per la pista de la dreta, saltar la cadena i ja no deixem la pista que puja per la vora d’un torrent sec i ombrívol, creuem una altre cadena i al poc tros arribem a la casa de Barricó  en uns plans la pista fa un revolt als pocs metres sobre la pista
Hi ha unes pintades (el Baell) es un ròssec* costerut que puja 400 m. de desnivell amb poc més de 700 m.
el Baell Pic de Dorria
Trobem el camí que ve de Montgrony ( ja fet en una altre descripció Campdevànol Ribes)  en un fresat camí que puja el cingle, anomenat Mal Pas, ara hi ha un cable pels que tenen vertigen, arriba al punt més alt de la caminada, ja de baixada, surt a una pista Pla de la Grau, seguint la pista ens porta al nucli del Baell, trobem la pista encimentada de Campelles, es passa per sota el dipòsit d’aigua, fins els plans dels Plaus. A la meitat de la recta de la carretera, a la dreta hi surt una pista forestal, la pista es un camí evident (marcat en tot moment amb pintura groga), d’aquesta pista en surten diferents ramals que porten al camps.
Baixant sempre en direcció al torrent, encara que en un moment sembla que el camí vulgui tornar a pujar. S’arriba a la casa molí de Can Coll, abans de la casa el camí puja un marge per no passar per la casa (es pot pasar per la casa), torna a empalmar amb una pista encimentada travessant el pont cal seguir la pista fins a Campelles.
Campelles
Seguint la carretera que va a Ribes fins la sortida del poble, ens posem de cara al Puigmal, seguint el carrer fins la segona travessia, en un pal de llum hi h la marca groga.
Seguint la pista forestal de poc us pel mig de feixes i boixos arribem al coll de la Casassa, on es trop la pista en cimentada que va a S. Antoni la que seguim fins el cim del turó amb l’ermita i les antenes de telecomunicacions.
Passant pel costat de la font sector N. De l’ermita el camí fa un petit descens, fins un pal informatiu, anirem cap el mirador de Ribes, es a pocs metres (200) arribat al mirador i fent un cop d’ull tornarem pel mateix camí fins el pal informatiu i per l’esquerra començant el descens cap a Ribes, es un camí únic pedregós sense pèrdua baixa fent curtes marrades es fa llarg abans no arribes a Ribes.
Anem fins l’aparcament  davant del Condis on em deixat un cotxe.

Técnica
Desnivell.             m
Dificultat.            Fàcil
Distancia.              Km         
Sant Antoni
Durada.                3.5 h.
Època.                  tot l’any.
Recomanacions   portar aigua

Curiositats
Veure Campdevànol Ribes i/o Baell Ribes es pot dir que es una travessa per que no es circular (no comença i acaba al mateix lloc)
*Ròssec lloc per on S'arrossegaven el arbres per treure'ls del mig del bosc