dimarts, 17 de febrer del 2015

Muntanyes del Ripollès- Pic de Dorria

pel Coll del Pas dels Lladres

Per arribar-hi en cotxe. Al arribar a Planoles, anem a la dreta per una pista forestal asfaltada, que ens porta al coll de les Barraques.
sortida de sol 
 Uns cent metres abans d’arribar al coll hi ha una pista tancada amb una cadena la que seguirem fins trobar una bifurcació,(amb indicadors) seguirem a la dreta, que seguint-la ens porta al ras(final dels pins). El camí poc fressat puja per la carena, seguint el filat de separació Planoles – Queralbs. Hi ha algun tram força dret.
Pic de Dorria Puigmal al fons
 Ja molt amunt el filat s’acaba, a partir d’aquí el camí si és fressat, deixant la carena, el camí va pujant per llevant, cada vegada amb més rocs, doncs la vegetació es va fent més i més minsa. Arribem al Pas dels Lladres, girem a la esquerra i planejant arribem al vèrtex geodèsic el cim del pic de Dorria (2548 m.)
muntanyes Franceses
Per baixar per no fer-ho pel mateix lloc ho farem camp a través per la coma de Planés fins arribar a una pista que s’acaba al lloc on la trobem i seguint-la en direcció llevant ens torna al cotxe

Tècnica.         
La Tossa i Puigmal
Dificultat.. Fàcil
Desnivell:  580 m
Distancia:  9 km.
Durada:     3 h 30 m.
 Època:  Maig /Novembre. La resta amb material tècnic. 
Recomanacions: Cal portar roba d’abric tot i a l’estiu, som a alta muntanya.

Curiositats.  
Comentaris  a la ruta Barraques Puigmal.
Aquesta ruta es ideal per fer-la amb grampons i/o raquetes de neu. puig no te cap dificultat o parany
Al pla de la coma hi ha un Canyet, on donen menjar als voltors amb un lloc per fotografiar-los esta tancat amb un candau,  no si pot accedir.