dimecres, 1 de desembre del 2010

Patagonia - El Chalten


Dia 12; LAGUNA TORRE.
Sortida del Chalten cap la laguna Torre, amb uns camins molt trepitjats sense cap problema per seguir-los, la vegetació es molt monòtona, pel passant per diverses molleres, fins trobar el riu Fitz Roy molt ple no es d’estranyar amb el gel que hi ha per aquestes muntanyes. Arribats a la laguna fa una morrena amb cresta que separa la laguna de la resta hi feia un vent tan fort que era quasi impossible passar per aquella carena. Tornar pel mateix camí coxa que es fa pesada.
Em caminat 20 km amb 6 h.
El temps no millora vent i més vent, tornem a trobar el Xevi i l’Adela, venien de la laguna de los tres
Curiositat; Aquest poble, un dels més nous d'Argrentina puig data de la decada dels '80. Tenen el Canigó i la Senyera.
el Canigó es una estancia i la Senyera un restaurant, ambdós propietat del Dr. Domènech un català pioner de l’Antàrtica si menja un bife ( xuleton,vadella) boníssim i tendríssim.
Veure onejar la senyera en un lloc tan allunyat de casa cor pren a mes oneja amb llibertat i alegria. Parlant amb la gent de la zona no saben el que representa la senyera ni el que es Catalunya, per tant toca fer una mica de país i explicar cada cosa que es. Per cert queden sorpresos, tenen l’erroni pensament que som una mica raros i que parlant castellà aquí no podrien viure, unes quantes explicacions i sembla que queden convençuts evidentment coneixen el Barça pel Messi però li fan la pua per que a la selecció no fa massa diuen millor el Xavi.