diumenge, 20 de gener del 2013

Muntanyes del Ripolles - Bestrecà



Catell de Bestrcà
Passar per Oix, seguint la pista que porta a Baget. A uns Km de Oix hi h un desviament que podem deixar el cotxe sobre la pista mateix.
A peu continuem per la pista amb força mal estat. Passem per sota la casa del Peirer, desprès de 1.3 Km arribem al coll de Bestrecà. On veiem la casa i l’església, seguim pujant a S. Andreu, al costat de l’església surt un corriol (pintura blanca) passant pel mig d’alzines fent alguna giragonsa arriba a la carena, continuant per la carena arribem a les runes del castell ven be al cim del puig.

Tècnica

S. Andreu
Dificultat:        fàcil, familiar
Desnivell:        327 m.
Distancia:        4.700Km.
Durada:           2 h.
Època:             tot l’any

Curiositats.

El Peirer casa que data del S. XIII força mal mesa tenia una capella i una interessant biblioteca tant l’una com l’altre foren cremades durant la guerra civil (1936-1939). Enganxada a la penya a la cara N. de la casa hi ha una grossa alzina.
el Peirer
S. Andreu de Bestrecà sobre la casa i el coll del mateix nom es una església del S. XII amb un absis semicircular i una portada adovellada en regressió i finestres amb arc de mig punt. El 1966 fou arranjada per uns seminaristes de Girona. Sembla que l’origen de la Majestat de Baget es d’aquí  

El castell, al cim del turó (1044 m.) esta completament en runes, sols en resten unes parets en el que sembla un fossar ple de bardisses al bell mig d’alzines. Tot i això la vista que te entre les alzines es prou evident