dijous, 12 de juny del 2014

Muntanyes del Ripollès - Gombrèn

Campdevànol pel camí ral

Sortida del pas a nivell  a la carretera de Gombrèn on hi ha un aparcament pel cotxe. Passant per davant de COMFORSA al acabar el límit de la fabrica anem a la pista cap a l’esquerra. En una cruïlla fem a la dreta ( indicadors) passant per uns blocs de pedra. Es el camí ral o ramader.
Va per la riba esquerra del Merdàs, es passa per sota la casa del Cornut, per la font de S. Eudald deixem la riba del riu per acostar-nos a la carretera sempre marcat amb pintura groga.
Camí ral (font del Querol)
Gombrèn (vista General)
Gombrèn plaça

Sant Llorenç

Deixem el voral de la carretera i ve baixada travessant el riu. Passem per la font del Querol, i tornem a passar el riu el camí continua fins sota el Casals, fem un tram de pista en cimentada i (ara trobem indicadors de ruta de transhumància, a més de la pintura groga) continuem cap ponent passant per l’església de Sant Llorenç, on anem a la carretera GI 402 per on travessem el torrent a la dreta continua el camí ral, que continua fins el trencant del molí del Serradell, em de continuar per la carretera fins a l’Empalme i seguint el indicadors de la transhumància passem el riu una mica més amunt tornem a trobar indicadors ara la pista ja es en cimentada fins Gombrèn passades dues cases (Xorigera) les marques van cap a la dreta, aconsello seguir la pista, d’aquesta manera em arribat a Gombrèn, tornar pel mateix camí 

Técnica
Desnivell.             299 m
Dificultat.             familiar
Distancia.             16  Km    
Durada.                4 h.
Època.                   tot l’any.
Recomanacions   portar aigua

Cal saber
Pel camí trobem una font al poc de sortir de Campdevànol Sant Eudald. Dos càmpings Pirinenc i Molí del Serradell, en aquest hi fan menjars i dues cases de turisme rural les Coromines i el Serradell queda una mica més amunt de quan tranquem passat l’Empalme esta indicat.  
Al costat de camí l’església de San Llorenç restaurada del any 2005 per la família de la Riera(Capdevila).
Gombrèn petita vila on hi ha una Església dues botiges de queviures una de records, dos restaurants cal Xesc amb una estrella Michelin a la plaça del poble i el Portal del Comte de menjars casolans o siga per atipar-te si ets persona de gana, a l’entrada del poble vinent de Campdevànol.
També cal visitar el jardí botànic de herbes remeieres cuidat i gestionat per associació d’amics.
Be es pot pujar al matí quedar-te a dinar i tornar a la tarda.


Gombrèn es un centre de sortides excursionistes, puig podem anar a Montgrony i rodalies als rasos de Tubau, a san Jaume de Frontanyà, entre altres descrites en aquest bloc.