dimarts, 22 de setembre del 2009

Muntanyes del Ripollès - Vols de Montgrony

Pels vols de Montgrony.

Cal deixar el cotxe al aparcament de Montgrony.
S’entra al Santuari, a l’esquerra hi ha unes escales, van a la capella de la Verge. hi més amunt, si troba l’església romànica de St. Pere.
Cap a llevant i surt un petit sender, que passa per uns planells envoltat de pins, sempre en direcció llevant (hi ha indicadors).
Un tros enllà al iniciar la pujada el camí es divideix, cal anar pel de l’esquerra N. pujant al coll de Mansillo, pujada una mica dreta,(rocs, boixos, i avellaners). un cop al Coll de Mansillo, hi ha una pista forestal, cal seguir-la en direcció N.
Cap el coll Roig, abans d’arribar al coll Roig un indicador senyala forat de St. Ou, direcció a seguir, s’inicia per un camí molt fresat, fins convertir-se en un ample camí, el furat cau sobre l’ample camí al mig d’una fageda, ull al indicador.
Vist el furat, cal recular, i baixar pista avall passant per sobre el refugi de les Planelles. Allà per l’esquerra del torrent amb senyals (triangle groc) es va cap el mal pas. Passat el mal pas s’arriba altre cop als plans de l’església de St. Pere.

Tècnica.

Dificultat: Cap familiar. Relliscades és ombrívol.
Desnivell: 197 m.
Distancia: 2.95 Km.
Durada: 1 h 30 m. / 2
Època: Tot l’any
Recomanacions: Cal vigilar la quitxalla al forat de St. Ou i al mal pas.

Curiositats.

Sobre el Santuari; veure la ruta Empalme Montgrony
El forat de Sant OU es un avenc d’uns 83 m. de profunditat, amb una sala final de 13 m. de longitud. (apte per especialistes).
Aquesta zona es obaga per tant hi predomina el faig (fagus sylvatica). El camí del refugi de les Planelles al Santuari de Montgrony passa per sobre el single, el Mal Pas, actualment ballat amb fustes, és molt estret i relliscós surt al pla de Sant Pere.