dilluns, 19 d’octubre del 2009

El Taga


Veure sortir el sol al Taga i esmorzar a Sant Amand.

Per fer aquestes dues coses cal ser a Coll de Jou 1 hora abans de sortir el sol. De Coll de Jou al cim del Taga, pels que no som gaire ràpids ens calen ¾ h. Així disposarem de temps per muntar tot el material fotogràfic, les fotos fetes a pols solen quedar mogudes o desenfocades. El més difícil es compensar la llum del sol ixent i el terreny que ens envolta, un fosc l’altre cremat, però be, fem el que podem.
El millor temps per fer-ho es de octubre a març, puig el sol surt al E. SE. Durant la resta de l’any el sol surt molt amunt, i el Puigestela entre altres tapen la sortida en si.
Jo ho he fet a mitjans d’octubre el 17 abans del canviar d’hora el sol sortia a les 8, vaig començar a caminar a les 7,05 h amb vent i fred, aprofitant dies de molta serena, tot i que el vent em va tombar els tres peus, per sort no hi havia muntat encara la màquina.
Acabada la sessió fotogràfica de sortida de sol i l’entorn, camí i altre cop avall desprès de deixar part del material al cotxe a Coll de Jou i sals i bots cap a Sant Amand, camí molt senzill per fer un cim de gran mirador, passant per la fageda, que els colors comencen a ser tardorencs.
Esmorzar i tornar a baixar, per variar una mica per la font del Pi i al pla de Pena.